Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΤΣΙΝΣΚΙ του Αλεξάντρ Σούχοβο Κομπίλιν

Μια ρωσική σάτιρα θα σας παρουσιάσουμε σήμερα αγαπητοί μας ακροατές. Είναι το πρώτο μέρος από την τριλογία Σκηνές από το παρελθόν του Alexandre Vassilievitch Soukhovo-Kobyline. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κίττυ Αρσένη, Χρήστος Δαχτυλίδης, Ματίνα Καρρά, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Γεωγλερής, Χρήστος Μάτζαρης, Φραγκούλης Φραγκούλης, Ελπιδοφόρος Κώτσης.


Ο Alexandre Vassilievitch Soukhovo-Kobyline., (Александр Васильевич Сухово-Кобылин), 1817 - 1903 ήταν ένας πλούσιος αριστοκράτης που ταξίδευε συχνά. Ο Sukhovo-Kobylin συνελήφθη, διώχθηκε και καταδικάστηκε στη Ρωσία για τη δολοφονία της γαλλίδας ερωμένης του Louise-Simone Dimanche, ένα έγκλημα για το οποίο σήμερα γενικά πιστεύεται ότι ήταν αθώος. Κατάφερε τελικά να επιτύχει την αθώωσή δωροδοκώντας δικαστικούς υπαλλήλους και χρησιμοποιώντας όλες τις επαφές του στη ρωσική ελίτΜε βάση την προσωπική εμπειρία του, ο Sukhovo-Kobylin έγραψε μια τριλογία από σατιρικά έργα σχετικά με τη δωροδοκία και άλλες πρακτικές διαφθοράς στο ρωσικό δικαστικό σύστημα της εποχής - "Ο Γάμος του Krechinsky " (ρωσικά: Свадьба Кречинского) (1850 - 1854, που το ξεκίνησε στη φυλακή), "Η Δίκη" (εναλλακτικά με τίτλο Η υπόθεση) (ρωσικά: Дело) (1869), και «Ο Θάνατος του Tarelkin" (ρωσικά: Смерть Тарелкина) (1869). Το πρώτο έργο είχε άμεση επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα της Ρωσίας. Θεωρείται, επίσης, το καλύτερο του Sukhovo-Kobylin. (Από τη Βικιπαίδεια)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιο κλασικό κομμάτι παίζει πριν αρχίσει το έργο?
καλό θα ήταν να γράφετε κάθε φορά και τα μουσικά κομμάτια(όσα γνωρίζετε)...

Μιχάλης από Αίγινα