Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΝΤΕΒΙΟΤ




The pen of my aunt



Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δύο γυναίκες προσπαθούν να διασώσουν ένα Γάλλο στρατιώτη ώστε να φυγαδευτεί από τη Γαλλία και όλα αυτά παρά τη συνεχή παρουσία ενός Γερμανού δεκανέα που αναζητά την ταυτότητα του ξένου που τον θεωρεί ύποπτο.
Σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση θα παίξει το μυστικό που κρύβει η πένα...

Για το ραδιόφωνο

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νέλη Αγγελίδου, Ντέμη Θεμελή, Νίκος Γαλανός, Μιχάλης Μητρούσης.





 
Αν και το όνομα του συγγραφέα του έργου είναι Gordon Daviot στην πραγματικότητα πρόκειται για ψευδώνυμο με το οποίο δημοσίευε  θεατρικά έργα  η  Elizabeth Mackintosh. Η Mackintosh (1896-1952) χρησιμοποιούσε ως δεύτερο ψευδώνυμο το  Josephine Tey με το οποίο δημοσίευσε μυθιστορήματα μυστηρίου.

Στη προσωπική της ζωή απέφευγε τον Τύπο, τους φωτογράφους, και ποτέ δεν έδινε συνεντεύξεις. Για το λόγο αυτό, και το γεγονός ότι κρατούσε ένα μικρό κύκλο φίλων, η Tey είναι ένα δύσκολο θέμα για τους βιογράφους.
Σπούδασε στο Inverness Royal Academy, και  από το 1914-1917,  στο Anstey Physical Training College στο Erdington, Birmingham. Δίδαξε στα σχολεία στο Λίβερπουλ και στο Oban όπου τραυματίστηκε σε ένα ατύχημα στο γυμναστήριο. Από το ατύχημα αυτό στη συνέχεια εμνεύστηκε τη μέθοδος δολοφονίας στο μυθιστόρημα της Μις Pym.
Το ψευδώνυμο Josephine Tey, που αποτελεί συνδιασμό του ονόματος της μητέρας της με το επώνυμο της αγγλικής καταγωγής γιαγιά της, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1937 για το δεύτερο έργο μυστηρίου που έγραψε με τίτλο  A Shilling for Candles.
Πέθανε από καρκίνο  στις 13 Φεβρουαρίου 1952. Πολλοί από τους φίλους της στο θέατρο παρακολούθησαν την κηδεία, συμπεριλαμβανομένων των Dame Edith Evans και ο Sir John Gielgud . Η Josephine Tey άφησε την περιουσία της, αξίας £ 26.718, σε συνδυασμό με τα έσοδα από τα γραπτά της ( η οποία ανήλθε σε περίπου μισό εκατομμύριο λίρες ) στη National Trust για την Αγγλία .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aν και μικρό σε διάρκεια (μονόπρακτο) εχει εφυέστατη πλοκή.


Γιώργος
Άνεργος