Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΧΕΙΖ




A gift of tears - DAVID HAYES  

όσα φέρνει n ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος: παροιμία που σημαίνει ότι σε μία μόνο στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι, συνήθως πολύ άσχημο, που δεν  μπορούσε κανείς να προβλέψει. 

Υπόθεση: Η Annie περπατά και σκέφτεται τα θέματα της καθημερινότητας και ξαφνικά ... τα φρένα ενός αυτοκινήτου στριγγλίζουν... 
Η Annie ακούει τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου ....... Ο χρόνος;.... Σταματά ποτέ ο χρόνος; Η Annie βλέπει θολά φώτα ....... Ο άντρας της; Η Annie ακούει να μιλούν ....... Τα παιδιά της; Η Annie παλεύει μάταια να κουνηθεί ..... Η ζωή; ....... Αν η Annie σταματήσει να παλεύει;  .... Η ελπίδα;

Μετάφραση Παύλου Μάτεση.
Για το ραδιόφωνο παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη,  Πατρίτσια Πετεμερίδου, Τάκης Βουτέρης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καραγιάννη, Ευτύχιος Πουλαίδης , Εύη Ηλία, Ζέα Χούτρη.


Ο David Hayes (1920-1993) ήταν Ιρλανδός συγγραφέας.
Ηταν ο συγγραφέας της μακροβιότερης ραδιοφωνικής σειράς με τίτλο "The Foley Family" on Radio Eireann.
Επίσης βραβεύτηκε για πολλές ραδιοφωνικές παραγωγές όπως: "A gift of tears" , "The Riordans",  "The Kennedys of Castleross", καθώς και τηλεοπτικές σειρές "South Side" , "The Spike" . Τα έργα του σώζονται στο Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: