Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΟ ΡΗΝΟ ΤΗΣ ΛΙΛΙΑΝ ΧΕΛΜΑΝ




Watch On The Rhine - Lillian Hellman

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε από το θίασο του ΠΕΤΡΟΥ ΦΥΣΣΟΥΝ το 1972 στο θέατρο «ΟΡΒΟ» και το 1973-74 στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ». 

Υπόθεση: Μετά από είκοσι χρόνια η Αμερικανίδα ΣΑΡΑ επισκέπτεται το σπίτι του αδερφού της και της μητέρας της στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Την υποδέχεται η υπηρέτρια ΑΝΙΣ και λίγο αργότερα η μητέρα της η ΦΑΝΗ και ο αδερφός της ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ. Μαζί της έρχονται τα τρία της παιδιά ο ΤΖΟΣΑ, η ΜΠΑΜΠΕΤ, ο ΜΠΟΝΤΟ και ο Γερμανός σύζυγός της ΚΕΡΤ, ο οποίος αντιστάθηκε ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό. 
Λίγο αργότερα, ο ΚΕΡΤ γνωρίζει τον φιλοξενούμενο στο σπίτι ΤΕΚ ΝΤΕ ΜΠΡΑΝΚΟΒΙΤΣ και την γυναίκα του ΜΑΡΤΙ. Ο ΤΕΚ είναι κόμης από την Ρουμανία που συνομωτούσε με τους Γερμανούς στον εμφύλιο της χώρας του. 
Μια μέρα αργότερα, η ΜΠΑΜΠΕΤ έχει γενέθλια και όπως συνηθίζουν αγοράζουν δώρα για όλους. Ο ΤΕΚ αποφασίζει να αναχωρήσει με την ΜΑΡΤΙ υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του με τον ΝΤΕΪΒΙΝΤ. Η ΜΑΡΤΙ του ανακοινώνει ότι δεν θα τον ακολουθήσει και έτσι φεύγει μόνη της. 
Ο ΤΕΚ μαθαίνει πως έχει συλληφθεί ο αρχηγός των αντιστασιακών στην Γερμανία και αντιλαμβάνεται ότι ο ΚΕΡΤ είναι ο καταζητούμενος Γερμανός αντιστασιακός καθώς έχει βρει στα πράγματά του ένα όπλο και χρήματα που προορίζονται για τη χρηματοδότηση της αντίστασης. Για να μην τον προδώσει απαιτεί ως αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό. 
Ο ΤΕΚ αποφασίζει να αφήσει πίσω την οικογένειά του στο ασφαλές σπίτι της πεθεράς του και να επιστρέψει στην Γερμανία για να βοηθήσει τους συντρόφους του. Λίγο πριν αναχωρήσει ο ΚΕΡΤ σκοτώνει τον ΤΕΚ που προηγουμένως τον εκβίαζε. 
Η ΦΑΝΗ και η υπόλοιπη οικογένεια αποφασίζει να τον βοηθήσει στον αγώνα του καθώς ο ΚΕΡΤ αναχωρεί για την Γερμανία.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρίτα Μουσούρη, Λουίζα Ποδηματά, Γιάννης Τσικής, Γιώργος Μετσόλης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ράνια Ιωαννίδου, Βίλμα Κύρου, Ματίνα Καρά, Στράτος Αλεξίου, Βασίλης Μαυρομάτης.
Μετάφραση της ΜΕΛΠΩΣ ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: