Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΦΩΤΙΟΥ




Υπόθεση: Ένας πρώην φυλακισμένος ακολουθώντας τη διαδικασία επανένταξης καταθέτει το βιογραφικό του στην Παν-ασφαλιστική Κτηματομεσιτική Εταιρεία. Με τη μεσολάβηση ενός φιλικού του προσώπου ο διευθυντής της Εταιρείας τον προσλαμβάνει δοκιμαστικά  αν και δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερα προσόντα και πτυχία. Ξεκινάει μάλιστα αμέσως δουλειά αφού ο προκάτοχος του έχει ήδη απολυθεί επειδή "έκανε του κεφαλιού του". Έτσι λοιπόν περνάει από το γραφείο με τις ασφάλειες για να παραλάβει έναν μαύρο χαρτοφύλακα με τη φίρμα της εταιρείας και τα έγγραφα που πρέπει για να βγει εκτός γραφείου.
Δεν περνάει πολύ ώρα και στις ειδήσεις υπάρχει κάποιο έκτακτο γεγονός. Κάποιος νεαρός με έναν μαύρο χαρτοφύλακα διέπραξε ληστεία σε τράπεζα. Οι περιγραφές ταιριάζουν με τον νεο-προσληφθέντα και τα φίδια ζώνουν τον διευθυντή που τον προσέλαβε ....

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κίμωνας Αποστολόπουλος.


Η Βασιλική Φωτίου γεννήθηκε στην Επισκοπή Λεμεσού. Σπούδασε στην Αθήνα Ελληνική Φιλολογία. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Διακρίθηκε στην παιδική-νεανική λογοτεχνία, κυρίως στο θέατρο. Έργα της έχουν ανεβαστεί από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού, το Θέατρο «Επίγονοι» - Ε.Θ.Σ.Κ., την Ελεύθερη Σκηνή Πάφου, το Ν.Ε.Θ.Ε.Κ, το θεατρικό εργαστήρι Σκάλας, το θεατρικό εργαστήρι «Λίνας Ζένιου Παπά», Μελίσσι», «Δερύνειας», «Γεροσκήπου», από θεατρικούς Ομίλους Κοινοτήτων και από σχολεία Δημοτικής, Μέσης, Ανώτερης Εκπαίδευσης. Θεατρικά της μεταδόθηκαν και από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: