Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ (ΠΟΥΑΡΟ) Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΤΗΣ ΑΓKAΘA ΚΡΙΣΤΙ



 

Agatha Christie The Nemean Lion



Ο Hercule Poirot απολαμβάνει την κοινωνική επίσκεψη του Dr Burton, μέλη και οι δύο του All Souls College της Οξφόρδης. Μετά την απαγγελία μερικών στίχων από την Ιλιάδα του Ομήρου (XXIII, 316 στ) η συζήτηση πηγαίνει στα ονόματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους. Άλλα είναι χριστιανικά και άλλα όπως του Poirot προέρχονται από παλαιότερες παραδόσεις. Σκέφτεται μάλιστα ο Dr Burton πως θα ήταν να κάθονταν μαζί οι μητέρες του Poirot και του Sherlock Holmes και να προσπαθούν να βρουν ονόματα για τα παιδιά τους. Ο Poirot δείχνει να μην ξέρει πολλά για τη μυθολογία που είναι σχετική με το όνομα του.
Η συζήτηση προχωρά και κάποια στιγμή ο Poirot ανακοινώνει την πρόθεση του να βγει πλέον στη σύνταξη. O Dr Burton κάνει μια  δελεαστική πρόταση. Τιμώντας το όνομα του και για την υστεροφημία του ο Poirot πριν συνταξιοδοτηθεί να αναλάβει δώδεκα τελευταίες υποθέσεις όπως και οι δώδεκα άθλοι του ήρωα της μυθολογίας Ηρακλή.

Η παρακάτω υπόθεση θα είναι ο πρώτος από τους δώδεκα "άθλους" που θα αναλάβει ο ντεντέκτιβ Hercule Poirot και αφού υπάρχει η παράδοση που λέει ότι τα Pekingese (πεκινουά) πολύ παλιά μπορεί να ήταν λιοντάρια και πράγματι διατηρούν μέχρι σήμερα την καρδιά λιονταριού, η υπόθεση ονομάστηκε ο "Λέων της Νεμέας".

Υπόθεση: Στο γραφείο η γραμματέας του Poirot, miss Lemon, τον ενημερώνει για την αλληλογραφία που υπάρχει. Μέσα σε αυτή είναι και η πρόσκληση να αναλάβει μια υπόθεση που αφορά την απαγωγή ενός σκυλιού ράτσας Pekingese. Ο σκύλος επεστράφη μετά την καταβολή λύτρων από την πλούσια κυρία του την Lady Hoggin. Τώρα ο σύζυγος της Sir Joseph Hoggin θέλει να βρεθεί ο ένοχος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μακρίδης, Δώρα Κακουράτου, Ανδρέας Νικολής, Μάχη Σειράκου Καζαμία, Μαρούσα Αβραμίδου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Φαντίδης, Έλλη Κυριακίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: