Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΣΙΠΗ



ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ του Λεωνίδα Τσίπη
Χορόδραμα 

Μια πρωτοποριακή και ενδιαφέρουσα παράσταση ανεβαίνει στην σκηνή του Θεάτρου Κνωσσός βασισμένη στη Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι.
Πρόκειται για μια σύγχρονη παράσταση δράσης , λόγου και χορού εμπλουτισμένη από την κλασική μουσική της Λίμνης των Κύκνων μπλεγμένη με μια επική μουσική.

Η σκηνοθεσία του Βασίλη Λαζαρίδη ταξιδεύει τον θεατή σε άλλες διαστάσεις και οι πολυπληθέστερες πλοκές του έργου αφήνουν στον θεατή μια γλυκιά αλλά συγχρόνως και πικρανάλατη αίσθηση από τοις σκηνές του έργου που εμφανίζονται μπροστά του.
Η Καταπληκτική Πόπη Αστεριάδη ( μια από τους πρωτοπόρους του Νέου Κύματος) που μετά από πολύ καιρό εμφανίζεται στην σκηνή του Θεάτρου Κνωσσού, ερμηνεύοντας τον ρόλο της μάνας ,απλόχερα ξεδιπλώνει το μεγάλο ταλέντο της αφήνοντας άφωνο και συντετριμμένο τον θεατή.
Ο Λάμπρος Τσάγκας πλασάροντας τον ρόλο ενός Δικηγόρου και συνάμα σύζυγο καθηλώνει με την ερμηνεία του.
Η καταπληκτικές χορογραφίες του Jimmy Kalis και της Σοφίας Τρανά αγκαλιάζουν και συγκινούν με την αρμονία τους πάνω στα κλασικά χορογραφημένα κομμάτια του Τσαϊκόφσκι. Όμως δεν μένουν μόνο εκεί αλλά ερμηνεύουν με μοναδική μαεστρία όπως και στον χορό τους θεατρικούς ρόλους του έργου μετατρέποντας με τοις ερμηνείες του μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων στον θεατή.
Η Φιλίτσα Καλογεράκου με την ατίθαση και νεανική φόρμα της ξεγελάει και καθηλώνει τον θεατή με την ερμηνεία της κάνοντας μια πικραμένη μα ταυτόχρονα δυναμική επιχειρηματία που προσπαθεί ν αναπνεύσει πάνω από της επιρροές των παιδικών της χρόνων.
Την σκηνογραφία την υπογραφή ο Γιάννης Κοντορουχάς
Την Καλλιτεχνική επιμέλεια την έχει και υπογράφει ο γίγαντας του καλλιτεχνικού στερεώματος Φώτης Μεταξόπουλος
Όλα αυτά ξεκινάνε στης αρχές Δεκεμβρίου
Στο ιστορικό θέατρο Κνωσσός: Κνωσσού 11- Πλ Αμερικής

Παραστάσεις Δευτέρα - Τρίτη, ώρα 9.00΄ μ.μ.   210–8677070



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: