Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

SHERLOCK HOLMS & SIGMUND FREUD ΤΟΥ NICHOLAS MEYER



Sherlock Holmes & Sigmund Freud

O sir Arthur Conan Doyle είναι ο δημιουργός των Sherlock Holmes και Dr. John Watson. Εκτός όμως από αυτόν πολύ αργότερα άλλοι συγγραφείς χρησιμοποίησαν ως πρωταγωνιστές σε έργα τους, τους δυο αυτούς ήρωες.
Ένας από αυτούς είναι ο Nicholas Meyer που έγγραψε τη νουβέλα "The seven-per-cent solution" η οποία τοποθετεί το έργο στο 1891.

Υπόθεση: Ο Sherlock Holmes επισκέπτεται αναπάντεχα τον φίλο του Dr. Watson στο σπίτι του. Η συμπεριφορά του είναι πολύ περίεργη και γενικά φαίνεται να αγωνιά για έναν επικείμενο κίνδυνο που θα τον απειλήσει σύντομα.
Μετά από λίγο ο Holmes θα εξομολογηθεί πως υπεύθυνο για όλη την κατάσταση θεωρεί τον καθηγητή James Moriarty. Τον χαρακτηρίζει μάλιστα "Napoleon of Crime". Τον υποδεικνύει ως εγκέφαλο όλων των μεγάλων εγκληματικών ενεργειών που συμβαίνουν κατά καιρούς και του αποδίδει την ικανότητα να παραμένει στο απυρόβλητο.
Ο Dr. Watson πιστεύει πως τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό του φίλου του ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια εθισμένος στην χρήση κοκαΐνης.
Σε συνεργασία με την γυναίκα του αποφασίζει να βρει τρόπο ώστε ο  Holmes να τους ακολουθήσει στην Βιέννη για να συναντήσουν τον Dr. Sigmund Freud ελπίζοντας πως με τις πρωτοποριακές μεθόδους του θα διεισδύσει στο μυαλό του φίλου του και θα μπορέσει να βρει τις αιτίες για την σημερινή κατάσταση του.  
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, ο Holmes ερευνά μια υπόθεση απαγωγής με διεθνείς επιπτώσεις και ο Freud αποκαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό που βρίσκεται καλά κρυμμένο στο υποσυνείδητο του Holmes.

Το έργο μεταδόθηκε από το ΡΙΚ σε δώδεκα συνέχειες.



3 σχόλια:

Peggy Thiakakis είπε...

μπραβο παιδια!! πολυ καλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το site είστε ποιοτική όαση στην σαπίλα του ιντερνετ Συνεχίστε ετσι την ποιοτικη δουλεια.

Γιώργος
Τσομπανίδης
Ανεργος


Unknown είπε...

ενταξει δεν υπαρχουνε λογια παιδια ,τι ευχαριστω και παρακαλω δεν γινονται αυτα,τετοια αρχεια αν δεν υπηρχε αυτο το σαιτ φυσικα και δεν θα τα ακουγαμε ποτε γιατι δεν θα ξεραμε καν οτι υπαρχουνε ,μπραβο φιλοι.