Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΪ ΒΕΡΝΕΙΓ



  

AFFAIRES dE  LTAT - Louis Verneuil 


Υπόθεση: Βρισκόμαστε στις Η.Π.Α. Ένας υποψήφιος γερουσιαστής δέχεται υποδείξεις ώστε να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους στις επόμενες εκλογές. 
Μια από τις προτάσεις αφορά στην προσωπική του ζωή. 
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ευκολότερα ένα παντρεμένο με υποδειγματική συζυγική ζωή παρά έναν ανύπαντρο.
Έτσι η Irene Elliot θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της συζύγου του George Henderson οι οποίες πρώτα θα πρέπει να κατανοηθούν και να συμφωνηθούν. Οι συμβουλές όμως για την "συζυγική ζωή" κρύβουν και κάποιες άλλες σκοπιμότητες.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Ξενίδης,  Βασίλης Γεωργιάδης, Θεανώ Ιωαννίδου, Κώστας Ρηγόπουλος, Κάκια Αναλυτή, Άρης Βλαχόπουλος. 



Με μικρό πρόβλημα στον ήχο σε κάποια λεπτά του α΄ μέρους 

Στις Η.Π.Α. το έργο ανέβηκε με τον τίτλο "Affairs of State" γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Παίχτηκε 610 φορές από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 1950 στο Theatre Royal και από τις 6 Νοεμβρίου 1950 έως τις 8 Μαρτίου 1952 στο Music Box Theatre.
Στη χώρα μας το έργο ανέβηκε τον Οκτώβριο του 1962 από τον θίασο Καρέζη – Κωνσταντάρα με μέτριες κριτικές.
Ο θεατρικός συνεργάτης των «Νέων» έγραφε: Άρχισε χθες και ο θίασος Καρέζη - Κωνσταντάρα Στόχος του, το βουλεβάρτο. Στο πρόγραμμα, οι «Κρατικές υποθέσεις» _ άλλοτε ποτέ «Δεσποινίς, γυναίκα μου» _ του αρχιμάστορα του είδους Λουί Βερνέιγ. Έξυπνο, ευπρεπές, καλογραμμένο _ ένα ευχάριστο τίποτα. Η Καρέζη στο στοιχείο της. Καλός ο Κωνσταντάρας... * 18 Οκτωβρίου 1962.  

ΘΕΑΤΡΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ  -  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1962-1963
ΛΟΥΙ ΒΕΡΝΕΪΓ "ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ"
Μετάφραση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΑΤ
Σκηνοθετική επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΑΤ
Σκηνογραφίαι: ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διανομή: ΤΖ. ΚΑΡΕΖΗ, Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, Ζ. ΤΣΑΠΕΛΗΣ, ΜΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Δ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Ν. ΝΕΟΓΕΝΗΣ.

Η Μπεάτα Ασημακοπούλου συμμετείχε στα πέντε ανεβάσματα του έργου Κρατικές υποθέσεις του Λουί Βερνέιγ (πρώτο ανέβασμα το 1962, τελευταίο το 1988!) στο οποίο έπαιζε πάντα τον ρόλο της κυρίας Ράσσελ (το 1962 ήταν φυσικά πολύ νεότερη από ό,τι απαιτούσε ο ρόλος)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: