Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μικρόφωνα στην Επίδαυρο - Ερωτηματολόγιο



Είναι παγκόσμιο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, η χρήση μικροφώνων σε παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους που ακουστικά κρίνονται άρτιοι και που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν βασισμένοι μόνο στη φυσική τους ακουστική. Το φαινόμενο παρατηρείται τόσο σε ανοιχτούς χώρους (αρχαία θέατρα, ρωμαϊκά ωδεία) όσο και σε κλειστούς (αίθουσες θεάτρου, όπερες κλπ).

Θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή αφορά άμεσα την επιστήμη της ακουστικής, διεξάγεται σχετική έρευνα από την ομάδα του Εργαστηρίου Ηχοτεχνίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. 
Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει φυσικές μετρήσεις, πειράματα αντίληψης, συνεντεύξεις με ειδικούς, και σκοπός της είναι να ανιχνευθούν οι λόγοι που οδηγούν στο φαινόμενο, και να αναζητηθούν οι συνέπειες του, θετικές ή αρνητικές, τόσο στον τομέα του σχεδιασμού χώρων ακροατηρίου όσο και στη διαμόρφωση των ακουστικών απαιτήσεων των θεατών και των καλλιτεχνών και κατ’ επέκταση στον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτό σας ζητούμε να συμπληρώσετε ερωτηματολόγιο που αφορά την αντίληψη της ακουστικής σε παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε και να το απαντήσετε online σε ένα από τα πιο κάτω link:

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEgKEYsNeORSBhjj5MygxZToNd-Iu2K8Q-avsnwJbfG0eQuBZ4CzsL4q71GzXxj2PMDaN9q_ua-RsmBmXtU8x4v8-vvP3qAkfF5ttPMri82_E5MIhLFG0LlZ2T1YSs6i0bd2tsCfUs_qtYoCUJEaOFo5AUaSdqSTbHzK1YCH=s0-d-e1-ftΕρωτηματολόγιο                                                  onacoustics

Η συλλογή των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Θα ήταν πολύτιμο για εμάς να προωθήσετε το ερωτηματολόγιο σε θεατές, ηθοποιούς, συντελεστές παραστάσεων και γενικότερα σε όσους κρίνετε ότι η άποψή τους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στην έρευνά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Εργαστήριο Ηχοτεχνίας, ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: