Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΡΕΞ ΣΤΑΟΥΤ





                              Omit Flowers - Rex Stout

 

Το έργο "Omit Flowers" είναι μια νουβέλα μυστηρίου που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1948 στο περιοδικό The American Magazine. Σαν βιβλίο εκδόθηκε το 1950 από το Viking Press ως μέρος της συλλογής "Three Doors to Death".

Υπόθεση: Ο Marko Vukcic, παλιός φίλος του Nero Wolfe τον καλεί για να του ζητήσει μια χάρη. Ο Wolfe κατά τη διάρκεια του γεύματος ακούει με προσοχή την υπόθεση που θέλει να του αναθέσει ο Marko και αφορά τον Virgil Pompa.
Ο Virgil Pompa ένας πετυχημένος σεφ που στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος της αλυσίδας των πολυτελών εστιατορίων "AMBROSIA" βρέθηκε να παραιτείτε από τη θέση του όταν η ιδιοκτήτρια των εστιατορίων ξαναπαντρεύτηκε και αποφάσισε να βάλει υπεύθυνο της αλυσίδας τον νέο της σύζυγο κ. Weden.
Όμως ο Weden δολοφονείται και ο Pompa βρίσκεται στην φυλακή κατηγορούμενος για φόνο.

Ραδιοφωνική διασκευή: Ντίνος Ταξιάρχης
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Ρύθμιση ήχου : Δημήτρης Πουλόπουλος
Νίρο Ουόλφ : ο Ανδρέας Μπάρκουλης
Άρτσι Γκούντγουιν : ο Ντίνος Καρύδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Γιώργος Καλατζής, Λουίζα Ποδηματά, Μαρία Μαρτίκα, Δημήτρης Ζακυνθινός, Βίκη Βανίτα
Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη



Ο Nero Wolfe είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, ένας ντετέκτιβ που δημιουργήθηκε το 1934 από τον αμερικανό συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου Rex Stout. Ο έμπιστος βοηθός του  Wolfe είναι ο Archie Goodwin ο οποίος και αφηγείται τις υποθέσεις του ιδιοφυούς ντετέκτιβ.
Ο Stout έγραψε 33 μυθιστορήματα και 39 διηγήματα (1934-1975), με τα περισσότερα από αυτά να εξελίσσονται στην Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Nero Wolfe γεννήθηκε στο Μαυροβούνιο και εκεί πέρασε τα πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας. Στην ηλικία των δεκαέξι ετών αποφάσισε να γνωρίσει τον κόσμο μετακινούμενος συνεχώς. Έτσι μετά από δεκατέσσερα χρόνια είχε γνωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ένα μικρό της Αφρικής, καθώς και μεγάλο μέρος της Ασίας, σε μια ποικιλία ρόλων και δραστηριοτήτων. 
Ερχόμενος στις ΗΠΑ το 1930, πολιτογραφήθηκε Αμερικανός πολίτης και πλούσιος πλέον αγόρασε σπίτι σε μια πολυτελή περιοχή στο πλακόστρωτο της West 35th Street όπου άρχισε να εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: