Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΠΕΝΤΕΚΟΣΤ





Murder in Manhattan (1953)  Hugh Pentecost

Meurtre à Manhattan (1956)

Η σύντομη αστυνομική ιστορία «Έγκλημα στο Μανχάταν» δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό περιοδικό μυστηρίου «Ellery Queen΄s Mystery Magazine» τον Νοέμβριο του 1953, ενώ το 1952 είχε εκδοθεί με τον τίτλο "Murder Plays Through".

Υπόθεση: O Maik Malthern έχει δυο κόρες την Erica και την Joan. Την πρώτη την υπεραγαπά γιατί μοιάζει πολύ με την μητέρα της και την δεύτερη την κρατάει σε μια απόσταση επειδή η μητέρα των δυο κοριτσιών πέθανε όταν την γεννούσε.
Σήμερα η Erica δεν βρίσκεται στην τακτική οικογενειακή συγκέντρωση και δεν έχει ενημερώσει κανέναν για την απουσία της. Ο εκνευρισμός του πατέρα που τον στεναχωρεί η απουσία της αγαπημένης του κόρης είναι φανερός.
Μέσα σε αυτή την ταραγμένη ατμόσφαιρα εμφανίζεται ο επιθεωρητής Mac Cooler για να ανακοινώσει πως ο πρώην σύζυγος της Erica, ο Walto,  που τον χώρισε λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του βρέθηκε νεκρός σε ένα ξενοδοχείο...

Το έργο μεταδόθηκε πρώτη φορά το 1981 στη σειρά «Αστυνομικά» από το Β΄ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.
Μετάφραση- Ραδιοφωνική προσαρμογή: Πόπη Κόντου
Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Τσάγκας, Νόρα Κατσέλη, Τώνης Γιακωβάκης, Νίκος Γαλανός, Αγγέλα Καζακίδου, Νίκη Kρεούζη, Νίκος Δενδρινός, Πάνος Κομνηνός, Λευτέρης Ελευθεριάδης.
Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη


Ο Αμερικανός συγγραφέας Judson Philips χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Hugh Pentecost και Philip Owen έγραψε πάνω από 100 ιστορίες μυστηρίου, ξεκινώντας τη συγγραφική του καριέρα το 1936. 
Μέσα σε τέσσερις σχεδόν δεκαετίες συγγραφής, δημιούργησε ήρωες που άφησαν το δικό τους στίγμα στον κόσμο της διεθνούς αστυνομικής λογοτεχνίας, λαμβάνοντας για αυτή του την προσφορά το 1973 το Α’ βραβείο του οργανισμού «Mystery Writers of America», διάκριση που μοιράστηκε με τον «μετρ» του είδους, Alfred Hitchcock.

Δεν υπάρχουν σχόλια: