Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΝΤΙΚΣΟΝ ΚΑΡΡ


 
Υπόθεση: Ο Andrew Dermot είναι ένας 35αρης που ζει στο Λονδίνο και είναι απορροφημένος από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Κάποια μέρα που συζητά με τον γιατρό του για θέματα υγείας εκείνος τον προτρέπει να βρει χρόνο για διασκέδαση γιατί η υπερκόπωση δεν θα αργήσει να δείξει τα τρομερά αποτελέσματά της. Ο Andrew αποφασίζει να ακούσει τη συμβουλή του γιατρού και πηγαίνει για κάποιες μέρες σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας. Εκεί γνωρίζει την 28χρονη δασκάλα την Betty Weaverly και ανάμεσα τους δημιουργείται μια αμοιβαία έλξη. Την ξενοιασιά των ημερών θα διακόψει η εξαφάνιση της Betty και η σύλληψη του επίσης πελάτη του ξενοδοχείου διπλωματικού Dr. Vantermpergk.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Τζώρτζης, Τάνια Σαββοπούλου, Ντίνος Καρύδης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Νίκος Λυκομήτρος, Ορφέας Ζάχος, Δήμητρα Βολωνίνη
Η ηχογράφηση μεταδόθηκε τον Μάιο του 1981 από το Α΄Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.



Ραδιοφωνική διασκευή: Πόπη Κόντου
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης
Μουσική επιμέλεια: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου
Ρύθμιση ήχου: Γιάννης Παπαδόπουλος
Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη

John Dickson Carr (1906-1977) Γεννήθηκε στην Αμερική από γονείς Αγγλικής καταγωγής. Σπούδασε νομικά με σκοπό να γίνει δικηγόρος όπως και ο πατέρας του. Όταν έγινε 21 χρονών πήγε στο Παρίσι για ανώτερες σπουδές όπου επιδόθηκε με ζήλο στη μελέτη της παριζιάνικης ζωής, στα ταξίδια και στη συγγραφή. Έγραψε πενήντα βιβλία περίπου, αρκετούς τόμους με διηγήματα και αρκετά ραδιοφωνικά σκετς.
Σε πολλά από αυτά χρησιμοποίησε τα ψευδώνυμα Carter Dickson και Roger Fairbairn.
Η μακρά συνεργασία του με το BBC απέδωσε δεκάδες ραδιοφωνικές ιστορίες μυστηρίου, αλλά και εκπομπές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: