Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ





The Affair at the Victory Ball - Agatha Christie

Υπόθεση: Ο Detective Chief Inspector James Japp επισκέπτεται τον Poirot για να ζητήσει τη βοήθεια του σε μια δύσκολη υπόθεση που έχει αναλάβει. Το περιστατικό συνέβη στο Colossus Hall σε μια εκδήλωση αποκλειστικά για προσωπικότητες της υψηλής κοινωνίας. 
Ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχώριζαν τρία ζευγάρια: η Coco Courtney, διάσημη καλλιτέχνης, με τον φίλο της λόρδο Viscount Cronshaw. Ο θείος του Eustace Beltaine με την Αμερικανίδα Kate Mallaby και ο Chris Davidson (Nat), ηθοποιός με τη γυναίκα του. 
Τα ζευγάρια είναι μεταμφιεσμένα με ρούχα χαρακτήρων του Γαλλικού Comédie de l'art: Αρλεκίνος και Κολομπίνα (η Coco και ο λόρδος), Punchinello και Punchinella (το πιο ηλικιωμένο ζευγάρι), και Pierrot - Pierrette (ο Chris Davidson και η γυναίκα του). 
Η διασκέδαση όλων διακόπηκε όταν ο λόρδος Cronshaw βρέθηκε νεκρός ....

Μετάφραση-Διασκευή: Παναγιώτης Καραλής
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου
Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος
Ραδιοσκηνοθεσία: Μαρία Χρυσάφη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Καλαβρούζος, Γιώργος Μοσχίδης, Αντώνης Αντωνίου, Έλλη Κωνσταντίνου, Γιάννης Παπαιωάννου, Θεανώ Ιωαννίδου, Μαίη Σεβαστοπούλου, Γιώργος Σαπανίδης, Νίκος Λυκομήτρος.
Στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ


Ο Captain Arthur J. M. Hastings, είναι ένας χαρακτήρας που δημιούργησε η Agatha Christie και είναι αυτός που συνοδεύει τον Βέλγο ντεντέκτιβ και φίλο του στις υποθέσεις που αναλαμβάνει και συγχρόνως είναι ο χρονικογράφος του. Για πρώτη φορά εμφανίζεται το 1920 στην νουβέλα "The Mysterious Affair at Styles" Θα εμφανιστεί επίσης σε άλλες οκτώ νουβέλες και έργα αλλά θα είναι και ο αφηγητής σε πολλά άλλα.

Ο Chief Inspector James Japp είναι ένας ντεντέκτιβ που βρίσκεται πολλά βήματα πίσω από τον τρόπο σκέψης και αντίληψης του Hercule Poirot  βρίσκει όμως τον τρόπο προκαλώντας το "εγώ" του να τον έχει μαζί του στις δύσκολες υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Οι Japp και Hastings πολλές φορές εκπλήσσονται με τον τρόπο που βλέπει ο  Poirot κάποια πράγματα που στην Αγγλία είναι μέρος του τυπικού όπως το ότι θεωρεί το cricket ανοησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: