Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΕΛΝΤΟΝ




Romance - Edward Sheldon

«Το Ρομάντζο», σε ηχογράφηση του 1955. Το σκηνικό ανέβασμα του έργου πραγματοποιήθηκε το 1943 σε μια συνεργασία του Δημήτρη Χορν και της κ. Κατερίνας (Ανδρεάδη).

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1913 και ακολούθησε μια παραγωγή στο Λονδίνο το 1915, η οποία έτρεχε για 1.049 παραστάσεις. Το 1920 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Υπόθεση: Ο επίσκοπος Tom Armstrong (Διαμαρτυρόμενος, με δικαίωμα γάμου) έχει δύο εγγόνια την Suzette και τον Harry που τα μεγάλωσε ο ίδιος αφού ορφάνεψαν νωρίς. Τώρα ο νεαρός Harry είναι ερωτευμένος και θέλει να παντρευτεί μια ηθοποιό, πράγμα που προβληματίζει την οικογένεια του. Ο επίσκοπος ζητάει να κάνει μαζί του μια συζήτηση για το θέμα αυτό. Εκείνος δέχεται αν και απορεί για το τι μπορεί να γνωρίζει ο επίσκοπος παππούς του για τέτοια θέματα.  Όμως ένα παλιό κουτί γεμάτο αναμνήσεις θα τους πάει χρόνια πίσω όταν ο Tom Armstrong,  28χρονος τότε εφημέριος θα γνωρίσει σε ένα πάρτι που κάνει ο φίλος του κύριος Cornelius, την διάσημη τραγουδίστρια της όπερας Rita...

Μετάφραση-Διασκευή: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Μήτσος Λυγίζος
Στο ρόλο του επίσκοπου ο Δημήτρης Χορν
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βάσω Μανωλίδου, Γιάννης Αποστολίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Άννα Ραυτοπούλου, Λούλα Ιωαννίδου, Κική Ρέππα, Γιώργος Λευτεριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: