Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΤΟΥ ΤΩΝ ΠΙΕΡ ΜΠΑΡΙΓΙΕ και ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΓΚΡΕΝΤΙ





Cactus Flower

Υπόθεση: Ο Ζυλιέν, ένας πετυχημένος οδοντίατρος ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέσα στο ψέμα. Έχει μία αυστηρή βοηθό την Στεφανία που τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν γυναίκα του, μία φιλενάδα την Τόνια που τον νομίζει παντρεμένο, όπως της έχει πει για να μην τον καταπιέζει και τους πλούσιους και θεότρελους πελάτες του.  Όταν η κοπέλα του γιατρού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο γιατρός συγκινείται και αποφασίζει να την παντρευτεί. Πρέπει όμως να χωρίσει από την «φανταστική» γυναίκα του, τον ρόλο της οποίας αναλαμβάνει να παίξει η βοηθός του. Έτσι αρχίζει μια σειρά από απίστευτες κωμικές καταστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο «κάκτος», όπως αποκαλεί την βοηθό του που επιτέλους ανθίζει...

Μετάφραση-Ρ/Φ προσαρμογή: Ντόρα Βολονάκη
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Παπαευσταθίου
Επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου
Ρύθμιση ήχου: Βασίλης Καρράς
Ραδιοσκηνοθεσία: Άγγελος Φορτούνας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ανουσάκη - Αντωνία, Λευτέρης Βουρνάς - Ιγκόρ, Ελένη Χατζηαργύρη - Στεφανί, Μαίρη Λαλοπούλου - κα. Ντυράν, Κώστας Ρηγόπουλος - Ζυλ, Ιάκωβος Ψαρράς - Νορμπέρ, Γιάννης Αργύρης - Κοσσέ, Θεοχάρης Νάζος - Μαιτρ, Υβόνη Μεταξάκη - Άνοιξη του Μποτισέλι, Στράτος Αλεξίου - ένας Νέος.



Το έργο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1964 στο Théâtre des Bouffes στο Παρίσι σε σκηνοθεσία Jacques Charon. Τον Δεκέμβριο του 1965 ανέβηκε στο Royale Theatre του Broadway σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ade Burrows και την Λωρήν Μπακώλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παραγωγή στο Broadway, με τις 1234 παραστάσεις, οδήγησε το 1969 στη μεταφορά του έργου στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Gene Saks. Η Ίγκριντ Μπέργκμαν ενσάρκωσε τον ρόλο της ιδιαιτέρας, ο Γουώλτερ Ματάου το ρόλο του γιατρού και η Γκόλντι Χων το ρόλο της Τόνια, κερδίζοντας και το Όσκαρ Ερμηνείας Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1965 από το θίασο της κυρίας Κατερίνας. Αργότερα ανέβηκε από το θίασο Έλλης Λαμπέτη, το 1969 και το 1973.

Η ραδιοφωνική μεταφορά του έργου μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1973 από την εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: